vrijdag 17 april 2015

Muntthee

Muntthee wordt al sinds mensenheugenis gedronken vanwege zijn zuiverende werking en vele medicinale eigenschappen.

Volgens een oud Grieks verhaal is de pepermuntplant ontstaan doordat Hades (Griekse god van de onderwereld) verliefd werd op de nimf Minthe. De Peresphone, de echtgenote van Hades vervloekte haar, verscheurde haar lichaam en wierp deze van een berg af
Hades kon dit niet tegenhouden, was ontroostbaar maar verzachte het lot van Minthe door uit delen van haar lichaam een sterk geurend kruid te laten groeien wat hij Mentha noemde

Muntthee bevorderd de werking van de speekselklier hierdoor worden enzymen geactiveerd die de spijsvertering bevorderen met als gevolg dat verschijnselen zoals indigestie worden verzacht en gasvorming wordt vermindert. Ook misselijkheid of ochtend misselijkheid wordt hierdoor minder.
Tevens heeft munt een zuiverende werking en helpt het drinken van 3 kopjes muntthee per dag bij de behandeling van acne en voorkomt het de vorming van nieuwe puistjes.
Een ander minder bekend voordeel van muntthee is dat het het mannelijke hormoongehalte of androgeen in het vrouwelijke lichaam verminderd. Deze hormonen kunnen extreme haargroei (hirsutisme) veroorzaken op het gezicht, buik en borsten van vrouwen. 
Volgens Turkse wetenschappers is het drinken van 2 kopjes groene muntthee een natuurlijk goed alternatief in plaats van het gebruik van medicijnen
(bron AD 20 feb 2007)

Muntthee is heerlijk dorstlessend en zorgt voor een frisse adem maar naar aanleiding van de vele reacties op Facebook op mijn bericht over groene smoothies wil ik jullie mijn recept voor een heerlijke zomerse smoothie op basis van verse muntthee niet onthouden.


Zomerse Muntthee Smoothie

Ingrediënten:
3 takjes verse munt
200 ml water
1 Sinaasappel
1 Mango
6 IJsblokjes 
Eventueel 2 theelepels honing of (riet)suiker (vind ik niet nodig omdat de mango zoet genoeg is)

Bereiding:
Kook het water en maak een sterke muntthee door de takjes 5 minuten in het gekookte water te laten trekken. Crush ondertussen de ijsblokjes in de blender. Als je bang bent dat je blender dit niet aankan, kan je de ijsblokjes ook crushen door ze te verpakken in een schone theedoek en er een paar keer op te slaan met een hamer
Schil de mango en sinaasappel en pureer deze in de blender tot een smeuïge massa.
Voeg de muntthee en ijscrush toe en blendt dit nog heel even
Giet in een longdrinkglas en decoreer het geheel met een muntblaadje


13,50

Tokyo Design Studio vindt haar inspiratie in Japan en kenmerkt zich door stijlvolle, elegante designs en hoogwaardige kwaliteit. Nippon Blue is een zeer gevarieerde lijn van Tokyo Design Studio. Deze fraaie mokken gemaakt van porselein in verschillende motieven zijn leverbaar met en zonder oor



Geen opmerkingen:

Een reactie posten